FC Groningen - FC Utrecht

Utrecht heeft een goede zaak gedaan in het duel met Groningen vrijdag in het Euroborg. De Eredivisie-wedstrijd eindigde na een ruststand van 1-1 in 1-2. De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Douvikas zich gelden toen hij scoorde, met een assist van Sean Klaiber, en Utrecht op voorsprong bracht. Oliver Antman maakte in de 55ste minuut gelijk voor Groningen. Dost maakte het beslissende doelpunt met een assist van Mike van der Hoorn, in de 76ste minuut. Groningen heeft nu vijf wedstrijden achter elkaar verloren. Groningen heeft in de vijf laatste wedstrijden en vijf keer verloren, terwijl Utrecht één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was de elfde nederlaag met één doelpunt verschil van Groningen dit seizoen. Dit was ook de achtste overwinning van Utrecht met één doelpunt verschil. In de huidige stand heeft Groningen 17 punten en staat op de zeventiende plaats, terwijl Utrecht met 42 punten op de zevende positie staat. In de volgende wedstrijd speelt Groningen op zaterdag 15 april om 18.45 uur, in een uitwedstrijd, tegen RKC Waalwijk. Utrecht ontvangt zondag 16 april om 14.30 uur Twente.