FC Groningen - Excelsior

Groningen heeft weer eens gewonnen in de Eredivisie. De ploeg versloeg Excelsior thuis met 0-3 in het Euroborg. Het is de eerste zege na elf nederlagen.

De score werd na 13 minuten geopend door Groningen na een doelpunt van Johan Hove, met een assist van Daleho Irandust. Direct na de rust vergrootte Ricardo Pepi de voorsprong van Groningen.

Groningen vergrootte de voorsprong verder, toen Liam van Gelderen scoorde in de 66ste minuut, dat bracht de uiteindelijke score op 3-0.

Het was de zesde wedstrijd achter elkaar voor Excelsior dat er niet gewonnen werd.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Groningen één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Excelsior één gelijkspel en vier nederlagen heeft.

In de huidige stand heeft Groningen 17 punten en staat op de zeventiende plaats, terwijl Excelsior met 20 punten op de vijftiende positie staat.

In de volgende wedstrijd gaat Groningen op zaterdag 4 maart om 20.00 uur op bezoek bij Feyenoord. Excelsior speelt zondag 5 maart om 12.15 uur thuis tegen Sparta Rotterdam.