FC Volendam - FC Groningen

Groningen wacht nog steeds op de eerste overwinning in de Eredivisie. In de ontmoeting met FC Volendam in het Kras Stadion op zondag werd er voor de zevende keer verloren. Volendam won de wedstrijd met 3-2.

De thuisploeg nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Gaetano Oristanio scoorde na 21 minuten. Direct na de rust bracht Johan Hove Groningen langszij.

Calvin Twigt bracht FC Volendam in de 55ste minuut een voorsprong.

Ricardo Pepi maakte gelijk voor Groningen in de 73ste minuut met een assist van Daleho Irandust.

Robert Mühren maakte het beslissende doelpunt in de 78ste minuut, dat bracht de uiteindelijke score op 3-2.

In de vijf laatste wedstrijden heeft FC Volendam drie overwinningen behaald, één keer gelijk gespeeld en één keer verloren, terwijl Groningen vijf nederlagen heeft. Dit was de derde overwinning met één doelpunt verschil van FC Volendam dit seizoen. De nederlaag was ook voor Groningen de achtste nederlaag met één doelpunt verschil.

FC Volendam staat op de vijftiende plaats met 16 punten. Groningen staat op de achttiende en laatste positie met 12 punten.

De volgende speeldag speelt FC Volendam thuis tegen AZ. Deze ontmoeting vindt plaats op zaterdag 4 februari om 18.45 uur. Groningen speelt zondag 5 februari om 16.45 uur thuis tegen Twente.