FC Volendam - RKC Waalwijk

De eerste helft is zaterdag nog doelpuntloos gebleven in de Eredivisie-wedstrijd tussen FC Volendam en RKC Waalwijk, maar in de tweede helft nam Volendam de controle over de wedstrijd en won uiteindelijk met 2-1.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 63ste minuut tot Mats Seuntjens scoorde en zo RKC Waalwijk op voorsprong bracht.

Xavier Mbuyamba maakte in de 69ste minuut gelijk voor FC Volendam.

Met nog negen minuten te spelen maakte Florent Da Silva het beslissende doelpunt voor FC Volendam, op aangeven van Gaetano Oristanio. FC Volendam draaide daarmee de rollen om.

In de vijf laatste wedstrijden heeft FC Volendam twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl RKC Waalwijk één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de tweede overwinning met één doelpunt verschil van FC Volendam dit seizoen. De nederlaag was ook voor RKC Waalwijk de derde nederlaag met één doelpunt verschil.

FC Volendam heeft 12 punten en staat op de zestiende positie, terwijl RKC Waalwijk met 18 punten de elfde positie inneemt.

De volgende speeldag speelt FC Volendam op vrijdag 20 januari om 20.00 uur, in een uitwedstrijd, tegen Excelsior. RKC Waalwijk speelt dinsdag 24 januari om 21.00 uur uit tegen Sparta Rotterdam.