Nijhuis houdt rode kaart al anderhalf jaar op zak

Reacties

Gestrekt been en te laat. FC Volendam-linksback Derry John Murkin kwam zaterdag tijdens het duel met RKC Waalwijk onbesuisd in op Julian Lelieveld. ESPN-analist Kees Kwakman twitterde direct na de overtreding 'donkerrood Murkin', maar scheidsrechter Bas Nijhuis deed het af met geel en werd ook niet overruled door Erwin Blank in het VAR-centrum.

Nijhuis houdt rode kaart al anderhalf jaar op zak
© Pro Shots

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Nijhuis geen rood trok is niet verwonderlijk, want dat deed hij het hele seizoen nog niet. En vorig seizoen ook niet. Geen enkele scheidsrechter floot sinds de start van het voetbaljaar 2021/22 meer wedstrijden in het Nederlandse betaald voetbal dan Bas Nijhuis, maar hij stuurde in 47 duels niemand van het veld.

Dat is een opmerkelijke statistiek, want van de dertig arbiters die sinds de start van vorig seizoen minimaal twintig wedstrijden hebben geleid, heeft alleen Marc Nagtegaal (39 duels) ook geen rode kaart getrokken. Allard Lindhout en Sander van der Eijk stuurden allebei tien spelers van het veld, Danny Makkelie gaf afgelopen weekend voor de negende keer rood in anderhalf jaar.

Dat Bas Nijhuis wel degelijk een rode kaart op zak heeft, bewees hij tijdens de bekerwedstrijd tussen NEC en Fortuna Sittard afgelopen oktober. Toen werd NEC-verdediger Calvin Verdonk van het veld gestuurd na het neerhalen van een doorgebroken tegenstander, maar werd de kaart ingetrokken nadat de VAR eerder in de aanval buitenspel constateerde.

Zo zijn er dus beelden van Bas Nijhuis met een rode kaart in zijn hand, maar staat hij officieel al anderhalf jaar op nul.

rode kaarten per scheidsrechter sinds 2021/22

Scheidsrechter Wedstrijden Rode kaarten
Bas Nijhuis 47 0
Serdar Gözübüyük 47 6
Jeroen Manschot 46 4
Danny Makkelie 46 9
Dennis Higler 45 7
Allard Lindhout 45 10
Edwin van de Graaf 42 2
Jochem Kamphuis 40 8
Marc Nagtegaal 39 0
Pol van Boekel 39 7
Martin van den Kerkhof 39 4
Rob Dieperink 39 4
Erwin Blank 38 6
Alex Bos 37 4
Jannick van der Laan 37 5
Sander van der Eijk 36 10
Ingmar Oostrom 36 3
Joey Kooij 35 2
Richard Martens 35 4
Robin Hensgens 34 6
Robin Gansner 33 4
Laurens Gerrets 33 6
Martin Pérez 33 2
Martijn Vos 32 6
Clay Ruperti 31 5
Jesse Rozendal 28 2
Nick Smit 22 1
Robin Vereijken 21 3
Luuk Timmer 21 3
Sam Dröge 20 1

Alle duels in het Nederlandse betaald voetbal zijn meegenomen in deze tabel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.