NEC juicht als laatst na opmerkelijke beslissing Nijhuis

Reacties

NEC weet na woensdag eindelijk weer wat winnen is. De Nijmeegse ploeg schakelde Fortuna Sittard uit in het toernooi om de KNVB-beker. Het was de eerste zege sinds 14 augustus. Voor de winnende goal ontsnapte NEC na een opmerkelijk moment nog wel aan een rode kaart.

NEC juicht als laatst na opmerkelijke beslissing Nijhuis
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
3 - 2
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

NEC en Fortuna speelden in september in de Eredivisie nog met 1-1 gelijk. Die score stond woensdag al na 35 minuten op het scorebord. Fortuna, dat zonder Burak Yilmaz aantrad, kwam met wat geluk op voorsprong. Na een verre inworp tastten NEC-rechtsback Bart van Rooij en keeper Mattijs Branderhorst, die Jasper Cillessen verving, mis en schoot Cole Bassett raak in het lege doel: 0-1.

Het zo moeilijk scorende NEC dacht daarna al snel op gelijke hoogte te komen, maar door een treffer van Magnus Mattsson ging een streep vanwege buitenspel. De 1-1 viel later alsnog. Mattsson nam de bal op de slof en via verdediger Ximo Navarro belandde de bal in het doel. Na rust sloegen de Nijmegenaren direct toe. Souffian El Karouani kreeg een afvallende bal voor zijn voeten en haalde met succes op. Zijn schot vloog in de verre hoek.

Gelijkmaker
NEC zat na de 2-1 in een goede fase, maar drukte niet door. Fortuna-trainer Julio Velázquez bracht vervolgens Yilmaz en Oguzhan Özyakup in om de gelijkmaker te forceren. Niet een van hen, maar Rodrigo Guth maakte de 2-2. De verdediger, die vorig seizoen nog bij NEC speelde, schoot raak nadat Branderhorst mistastte bij een Limburgse kopbal.

© Pro Shots

Na de gelijkmaker volgde een opmerkelijk moment en ontsnapte NEC aan een rode kaart. Rémy Vita werd gelanceerd en ging op het Nijmeegse doel af. Calvin Verdonk trok een sprint en haalde de aanvaller neer. Scheidsrechter Bas Nijhuis trok aanvankelijk rood, maar trok de kaart in toen hij zag dat de vlag van zijn assistent omhoog was voor buitenspel. Op de beelden was echter te zien dat van buitenspel geen sprake was. In deze fase van het toernooi is er echter nog geen VAR.

NEC bleef zo met elf man staan en kwam daarna weer op voorsprong. Oussama Tannane gaf de bal met zijn hak mee aan Mattsson, die door ingrijpen van keeper Yanick van Osch niet kon uithalen. Tannane lukte dat ook niet, maar Pedro Marques wel. Hij zorgde voor de 3-2 en leidde NEC zo naar de volgende ronde van het bekertoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.