'Een gênante vertoning van Nijhuis, hij is een act aan het worden'

Reacties

De analytici bij Studio Voetbal hebben geen goed woord over voor de manier van fluiten van Bas Nijhuis bij Fortuna Sittard tegen Feyenoord. Pierre van Hooijdonk noemde het optreden van de veelbesproken arbiter 'een gênante vertoning'.

'Een gênante vertoning van Nijhuis, hij is een act aan het worden'
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
0 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Nijhuis zou veel te veel hebben toegelaten in de duels en daarmee Fortuna in de kaart hebben gespeeld. Zeker een week voor de bekerfinale tegen NEC was er bij Feyenoord natuurlijk vrees voor blessures. 'Als jij Danny Buijs bent, jij bent trainer van Fortuna en jij ziet dat je Nijhuis hebt, een week voor de bekerfinale… Ja, dan gebruik je alles', doelde Van Hooijdonk op het harde spel van de thuisploeg. 'Je wordt dan geholpen omdat de scheidsrechter alles toelaat.'

Theo Janssen denkt dat Nijhuis zijn imago van scheidsrechter die vaak laat doorspelen maar wat graag in stand wil houden. Dat levert de arbiter ook veel aandacht op, stipt de oud-middenvelder aan. 'Nijhuis fluit op die manier omdat hij daarnaast heel veel dingen kan doen. Hij is een beetje een act aan het worden', aldus Janssen.

Ibrahim Afellay heeft zich ook gestoord aan het niet ingrijpen van Nijhuis in Sittard. 'Het begint echt gênant te worden. Hij bepaalt zijn eigen regels. Uiteindelijk zijn de regels er om ze na te leven. Je moet inderdaad een wedstrijd een wedstrijd laten worden, maar dit ging nergens over', luidde zijn oordeel.

Arne Slot liet na de zege van Feyenoord op Fortuna blijken dat het feit dat Nijhuis de scheidsrechter was ook invloed had gehad op zijn wisselbeleid. Fortuna-verdediger Mitchell Dijks deelde complimenten uit aan de arbiter: 'We zaten er kort op en wonnen veel duels', concludeerde de linksback.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.