NEC - RKC Waalwijk

Het zag er goed uit voor NEC na een doelpuntrijk duel en winst op RKC Waalwijk in het Goffertstadion in de Eredivisie zondag. NEC verzamelde zes doelpunten en het duel eindigde in 6-1.

Voor RKC Waalwijk werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

Dario Van den Buijs opende na slechts vier minuten de score voor het bezoekende team scoorde.

In de 11de minuut werd Iliass Bel Hassani van RKC Waalwijk van het veld gestuurd met een rode kaart.

Landry Dimata bracht in de 38ste minuut NEC op gelijke hoogte. Direct na de rust bracht Souffian El Karouani NEC een voorsprong.

Magnus Mattsson voerde de voorsprong op in de 73ste minuut.

Pedro David Rosendo Marques diepte de voorsprong van NEC uit met een assist van Joris Kramer, in de 78ste minuut.

De 5-1 werd gemaakt toen Elayis Tavsan het net vond voor NEC, met een assist van Oussama Tannane.

Vier minuten later bouwde NEC de voorsprong uit naar 6-1 toen Rosendo Marques nog een keer de doelman passeerde, op aangeven van Jordy Bruijn.

In de vijf laatste wedstrijden heeft NEC twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl RKC Waalwijk één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft.

Met 17 punten staat NEC op de negende plaats, terwijl RKC Waalwijk met 17 punten op de tiende plek staat.

NEC speelt de volgende wedstrijd thuis tegen Ajax. De teams staan op zondag 8 januari om 14.30 uur tegenover elkaar. RKC Waalwijk neemt het zaterdag 7 januari om 16.30 uur thuis op tegen Heerenveen.