Sparta Rotterdam - NEC

NEC is er ook niet in geslaagd om te winnen van Sparta Rotterdam. Het duel eindigde in 0-2. Dit is voor NEC al de achtste wedstrijd op rij zonder overwinning in de Eredivisie.

De thuisploeg kwam op voorsprong toen Dirk Abels scoorde na 7 minuten, op aangeven van Sven Mijnans.

Jonathan de Guzmán bouwde de voorsprong uit naar 2-0 na bijna een half uur, met een assist van Koki Saito. De teams waren niet in staat om te scoren in de tweede helft, waardoor de wedstrijd eindigde met een 2-0 winst voor Sparta Rotterdam.

In alle acht wedstrijden haalde NEC punten, maar nu leed de ploeg een nederlaag.

Sparta Rotterdam heeft in de vijf laatste wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl NEC vier keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft.

Sparta Rotterdam staat op de zesde plek met 17 punten. NEC staat op de elfde plek met 10 punten.

De volgende wedstrijd, op zondag 23 oktober, speelt Sparta Rotterdam om 16.45 uur uit tegen Utrecht in Sparta-Stadion Het Kasteel. NEC zal het op dezelfde dag thuis opnemen tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd zal om 14.30 uur beginnen.