RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam

Thuisploeg RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam hebben de punten gedeeld in hun ontmoeting in de Eredivisie. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Voor Sparta Rotterdam werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

De thuisploeg nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Michiel Kramer scoorde na 10 minuten, op aangeven van Iliass Bel Hassani.

Arno Verschueren bracht in de 35ste minuut Sparta Rotterdam op gelijke hoogte, met een assist van Tobias Lauritsen. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Bel Hassani RKC Waalwijk een voorsprong met een assist van Roy Kuijpers.

In de 62ste minuut werd Shurandy Sambo van Sparta Rotterdam van het veld gestuurd met een rode kaart.

Verschueren scoorde nog een keer en maakte gelijk voor Sparta Rotterdam in de 75ste minuut met een assist van Vito van Crooij, dat bracht de uiteindelijke score op 2-2.

In de vijf laatste wedstrijden heeft RKC Waalwijk twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Sparta Rotterdam drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was het vierde gelijkspel van RKC Waalwijk dit seizoen.

Met 10 punten staat RKC Waalwijk op de negende plaats, terwijl Sparta Rotterdam met 11 punten op de achtste plek staat.

In de volgende wedstrijd speelt RKC Waalwijk op vrijdag 7 oktober om 20.00 uur, in een uitwedstrijd, tegen Groningen. Sparta Rotterdam ontvangt zaterdag 8 oktober om 18.45 uur FC Emmen.