RKC Waalwijk - Excelsior

Excelsior is met een voorsprong van 2-1 aan de tweede helft begonnen in de Eredivisie-wedstrijd in het Mandemakers Stadion, maar RKC Waalwijk kwam sterk terug en won met 5-2. De score werd na 15 minuten geopend door Excelsior via Julian Baas, op aangeven van Nathan Tjoe-A-On. Shawn Adewoye bracht in de 38ste minuut RKC Waalwijk op gelijke hoogte, met een assist van Florian Jozefzoon. Redouan El Yaakoubi bracht in de 43ste minuut de uitploeg opnieuw een voorsprong, met een assist van Baas. Direct na de rust bracht Pelle Clement RKC Waalwijk langszij. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Thierry Lutonda RKC Waalwijk een voorsprong met een assist van Julen Lobete Cienfuegos. Vurnon Anita diepte de voorsprong van RKC Waalwijk uit met een assist van Dario Van den Buijs, in de 80ste minuut. De uiteindelijke 5-2 voor RKC Waalwijk werd gemaakt door Michiel Kramer, op aangeven van Lobete Cienfuegos. In de vijf laatste wedstrijden heeft RKC Waalwijk één overwinning behaald, drie keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Excelsior twee overwinningen en drie nederlagen heeft. Met 6 punten staat RKC Waalwijk op de achtste plaats, terwijl Excelsior met 6 punten op de tiende plek staat. In de volgende wedstrijd speelt RKC Waalwijk op zondag 11 september om 14.30 uur in een uitwedstrijd tegen PSV. Excelsior ontvangt zaterdag 10 september om 21.00 uur FC Emmen.