Sparta Rotterdam - FC Groningen

Sparta Rotterdam heeft de thuiswedstrijd tegen Groningen zaterdag gewonnen. Het duel in de Eredivisie eindigde in 2-1.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 61ste minuut tot Ricardo Pepi scoorde, op aangeven van Isak Määttä, en zo Groningen op voorsprong bracht.

Sven Mijnans maakte gelijk voor Sparta Rotterdam in de 73ste minuut met een assist van Vito van Crooij.

Het beslissende doelpunt voor Sparta Rotterdam werd in de 90ste minuut gemaakt door Van Crooij.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Sparta Rotterdam drie overwinningen behaald en twee keer verloren, terwijl Groningen twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de tweede overwinning met één doelpunt verschil van Sparta Rotterdam dit seizoen. De nederlaag was ook voor Groningen de tweede nederlaag met één doelpunt verschil.

Sparta Rotterdam staat nu op de zesde plek met 10 punten, terwijl Groningen op de twaalfde positie staat met 8 punten.

In de volgende wedstrijd speelt Sparta Rotterdam op zondag 2 oktober om 16.45 uur, in een uitwedstrijd, tegen RKC Waalwijk. Groningen ontvangt zaterdag 1 oktober om 18.45 uur AZ.