Sparta Rotterdam - FC Volendam

Sparta Rotterdam heeft zaterdag het thuisduel met FC Volendam gewonnen. De wedstrijd in de Eredivisie eindigde in 4-0.

De thuisploeg nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Vito van Crooij scoorde in de 14de minuut, met een assist van Nick Olij. Daarna stonden beide teams een tijdje droog. Tobias Lauritsen voerde in de 68ste minuut de score verder op voor Sparta Rotterdam.

Vier minuten later bouwde Sparta Rotterdam de voorsprong uit naar 3-0 toen Lauritsen nog een keer de doelman passeerde, op aangeven van Koki Saito.

Sparta Rotterdam vergrootte de voorsprong verder, toen Sven Mijnans scoorde, met een assist van Saito, in de 85ste minuut. Dit bracht de uiteindelijke score op 4-0.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Sparta Rotterdam twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl FC Volendam één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft.

In de huidige stand heeft Sparta Rotterdam 7 punten en staat op de zevende plaats, terwijl FC Volendam met 4 punten op de veertiende positie staat.

In de volgende wedstrijd gaat Sparta Rotterdam op zondag 11 september om 20.00 uur op bezoek bij Feyenoord. FC Volendam neemt het vrijdag 9 september om 20.00 uur thuis op tegen Go Ahead Eagles.