FC Volendam - NEC

In de Eredivisie-wedstrijd van zondag tussen NEC en FC Volendam, heeft NEC al in de eerste helft een voorsprong genomen. In de tweede helft blijft het team goed presteren. De 2-1-voorsprong in de rust wordt uiteindelijk afgesloten met een 4-1 winst.

Al vroeg in de wedstrijd nam FC Volendam een voorsprong, toen Daryl van Mieghem scoorde na 11 minuten, met een assist van Benaissa Benamar.

Elayis Tavsan bracht in de 17de minuut NEC op gelijke hoogte, op aangeven van Mikkel Duelund.

Twee minuten later passeerde Oussama Tannane de doelman, met een assist van Pedro David Rosendo Marques, en nam NEC een voorsprong.

Daarna verloor de wedstrijd zijn momentum. Duelund diepte de voorsprong van NEC uit met een assist van Lasse Schöne, in de 76ste minuut.

De uiteindelijke 4-1 voor NEC werd in de 90ste minuut gemaakt door Jordy Bruijn, op aangeven van Duelund.

Door de zege zijn de eerste drie punten van het seizoen binnen voor NEC. FC Volendam heeft één punt. Beide teams hebben twee wedstrijden gespeeld.

In de volgende wedstrijd speelt FC Volendam op zondag 28 augustus om 14.30 uur in een thuiswedstrijd tegen Twente. NEC ontvangt vrijdag 26 augustus om 20.00 uur Groningen.