Cillessen na terugkeer direct in de basis bij NEC

Reacties

Jasper Cillessen staat voor zijn eerste wedstrijd voor NEC in elf jaar tijd. De 33-jarige doelman gaat zondag zijn rentree maken voor de Nijmeegse club, die op bezoek gaat bij FC Volendam. Dat betekent dat Mattijs Branderhorst zoals verwacht zijn plek kwijtraakt.

Cillessen na terugkeer direct in de basis bij NEC
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
1 - 4
N.E.C.
N.E.C.

Cillessen had mogelijk al in de eerste speelronde gekeept tegen FC Twente, mits zijn transfer op tijd was afgerond. Door een conflict met Valencia gebeurde dat niet, waardoor de international van Oranje vorige week nog Branderhorst in actie zag. Cillessen tekende deze week alsnog een driejarig contract bij NEC en krijgt van trainer Rogier Meijer direct de voorkeur.

Dat lag in de lijn der verwachting. 'Het zou gek zijn als een keeper van het Nederlands elftal hier op de bank zit', zei Meijer eerder in gesprek met VI. Branderhorst neemt tegen Volendam plaats op de bank. Voor Cillessen wordt het zijn eerste wedstrijd voor NEC sinds 21 augustus 2011, toen de Nijmegenaren in Alkmaar met 4-0 verloren van AZ. Een week later werd zijn transfer naar Ajax afgerond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.