Twente steelt overwinning in Nijmegen dankzij droomdebuut Steijn

Reacties

Oussama Tannane heeft veel indruk gemaakt tijdens zijn debuut voor NEC, maar het was FC Twente dat de drie punten mee naar huis nam. Sem Steijn kende een droomdebuut.

Twente steelt overwinning in Nijmegen dankzij droomdebuut Steijn
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
0 - 1
FC Twente
FC Twente

In juni verraste NEC door Tannane vast te leggen. De aanvaller kwam over van Göztepe SK, waar hij slechts een half jaar speelde. Daarvoor stond Tannane onder contract bij Vitesse, de grote rivaal van NEC. Tijdens zijn officiële debuut had de international van Marokko weinig tijd nodig om de aandacht - in postieve zin - voor zich op te eisen. In de beginfase van het thuisduel met FC Twente was Tannane dicht bij het Doelpunt van het Jaar.

Rond de middenlijn besloot Tannane uit de halen en zijn inzet ging maar rakeling naast het doel van Lars Unnerstall. Na ruim een kwartier stond hij ook aan de basis van de tweede grote kans van de wedstrijd. Na een uitstekende individuele actie gaf Tannane een voorzet richting de tweede paal, maar Pedro Marques kopte daar in kansrijke positie naast. Tannane had er duidelijk zin in, maar zijn glansrol leverde NEC uiteindelijk helemaal niets op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort voor tijd voorkwam Unnerstall nog een treffer van Elayis Tavsan en leek de bezoekers daarmee een punt te bezorgen, maar in de extra speeltijd werd het zelfs nog een overwinning. Steijn maakte de 0-1. En daarmee vervolgde FC Twente zijn uitstekende start van het seizoen. De ploeg van trainer Ron Jans maakte donderdag nog indruk op bezoek bij Cukaricki (1-3), waardoor de Tukkers dicht bij een plek in de play-offs van de Conference League zijn.

Donderdag komt Twente alweer in actie als het in eigen huis de return tegen Cukaricki speelt, drie dagen later wacht het thuisduel met Fortuna Sittard. NEC gaat zondag op bezoek bij FC Volendam.

NEC Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer O. Tannane
Meer over O. Tannane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.