FC Twente doet uitstekende zaken bij rentree in Europa

FC Twente heeft een goed resultaat overgehouden aan de eerste ontmoeting met FK Cukaricki in de derde voorronde van de Conference League. Een 1-3 overwinning in Belgrado bezorgde de Enschedeërs een uitstekende uitgangspositie voor de return van volgende week. Alle doelpunten van Twente vielen in de eerste helft. Na de pauze oogde Twente minder solide, maar in grote problemen kwam het niet.

Cukaricki Stankom
1 - 3
FC Twente
FC Twente

In het stadion van Partizan Belgrado speelde Twente de eerste Europese wedstrijd in acht jaar. Die verliep relatief zorgeloos. Na 45 minuten leidde de ploeg van Ron Jans al met 0-3. De eerste twee doelpunten werden voorbereid door Virgil Misidjan. In de achtste minuut kopte de vrijstaande Daan Rots van dichtbij raak na een scherpe voorzet vanaf de linkerflank; na een halfuur legde Misidjan de bal na een dribbel terug op Michel Vlap, die rustig bleef en de verre hoek uitzocht.

Met een knappe redding voorkwam doelman Novak Micovic de 0-3 van Ricky van Wolfswinkel, maar vlak voor rust voerde Joshua Brenet de marge alsnog op. Na een steekpass van Van Wolfswinkel dook Brenet op voor het doel en schoof hij de bal langs Micovic. Hoewel de score anders doet vermoeden, speelde Twente geen feilloze eerste helft. Geregeld sloop slordigheid in het spel van de Enschedeërs, maar Cukaricki was niet bij machte om daarvan te profiteren.

In de tweede helft kwamen de Serviërs beter voor de dag. Voormalig Eredivisionist Luka Adzic maakte zijn opwachting als invaller en was binnen vijf minuten al dicht bij een doelpunt. Hij werd op fraaie wijze bediend door mede-invaller Samuel Owusu en stuitte vanuit een lastige hoek op doelman Lars Unnerstall. Na een klein uur volgde toch de 1-3. In een druk strafschopgebied behield Adzic het overzicht en stelde hij Stefan Kovac in staat om te scoren.

Veel kansen op een aansluitingstreffer kreeg Cukaricki niet. De nummer drie van Servië zette wel aan in de slotfase, maar Twente bleef overeind. De ploeg van Jans heeft uitstekende papieren om de laatste voorronde te bereiken. Daarin zou Fiorentina de tegenstander zijn.