Mahrez claimt Afrikaanse Gouden Bal: 'Logisch om beloond te worden'

Reacties

Riyad Mahrez vindt dat hij na het winnen van de treble met Manchester City ook de Afrikaanse Gouden Bal verdient te winnen.

Mahrez claimt Afrikaanse Gouden Bal: 'Logisch om beloond te worden'

De 32-jarige Algerijn is een van de kanshebbers en heeft concurrentie van onder anderen Victor Osimhen, die een uitzonderlijk seizoen kende met Napoli, en Yassine Bounou, die uitblonk bij Marokko op het WK en de Europa League veroverde met Sevilla.

'Ik was een belangrijke speler in de Premier League en de FA Cup', doet Mahrez zijn betoog bij L'Équipe. 'Iets minder in de Champions League, maar de afgelopen jaren ben ik altijd belangrijk geweest in deze competitie. Er zit een vorm van logica in voor mij om beloond te worden met deze prijs.'

'Het is waar dat Bounou de Europa League heeft gewonnen, maar dat staat op geen enkele manier in verhouding met de historische treble van City', vindt Mahrez, die tegenwoordig uit komt in de Saudi Pro League voor Al-Ahli. De buitenspeler won de Afrikaanse Gouden Bal al eens in 2017 na het winnen van de Premier League met Leicester City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.