Te Wierik trekt boetekleed aan in penaltydiscussie: 'Het is ook dom van mij'

Reacties

FC Groningen-verdediger Mike te Wierik kon zich zaterdag niet vinden in het besluit van scheidsrechter Danny Makkelie om Sparta Rotterdam een late strafschop te geven, maar hij zoekt de schuld vooral bij zichzelf na zijn sliding.

Te Wierik trekt boetekleed aan in penaltydiscussie: 'Het is ook dom van mij'
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
2 - 1
FC Groningen
FC Groningen

Makkelie kende een strafschop toe aan Sparta na een sliding van Te Wierik in de richting van spits Tobias Lauritsen. De Noor sprong over de inglijdende verdediger heen, maar dat was voor Makkelie geen reden om de bal niet op de stip te leggen.

Te Wierik uitte na de nederlaag zijn ongenoegen over het besluit de scheidsrechter, maar keek ook vooral naar zijn eigen rol. 'Ik moet niet glijden, daar begint het mee. Daarmee geef ik de spits ook een kans om te springen en te vallen. Ik moet het dus bij mezelf zoeken, ook al raak ik hem niet eens', zei Te Wierik tegen ESPN.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Makkelie door de VAR naar de kant werd geroepen, bood Te Wierik hoop dat het besluit zou worden teruggedraaid. 'De scheids zei dat de VAR hetzelfde vertelde als ik: dat die spits er overheen sprong. Hij vond alleen dat ik te wild in kwam, waardoor ik hem vol kan raken. Ja, dat is dan moeilijk te accepteren. Maar het is ook dom van mij.'

Sparta-aanvoerder Adil Auassar kon zich de frustratie van Te Wierik voorstellen nadat hij de beelden terugzag van de sliding. 'Als hij hem (Lauritsen, red.) niet raakt, dan is het geen penalty. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer op de hoogte ben van al die regels. Het zijn er zoveel tegenwoordig, ook rond hands', aldus Auassar, die eerder op de avond een doelpunt zagen worden afgekeurd vanwege buitenspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.