RKC Waalwijk - SC Cambuur

RKC Waalwijk heeft de thuiswedstrijd tegen Cambuur in de Eredivisie zaterdag met 5-1 gewonnen.

Cambuur eindigde de wedstrijd met 9 spelers nadat 2 spelers van het team van het veld werden gestuurd.

Cambuur hadden al vroeg in de wedstrijd een speler minder, toen Mees Hoedemakers eruit gestuurd werd in de 8de minuut.

De score werd na 17 minuten geopend door Cambuur via Jamie Jacobs.

Kramer bracht in de 32ste minuut RKC Waalwijk op gelijke hoogte. Na een overtreding in de 46ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Alex Bangura van Cambuur met rood van het veld.

De 2-1 kwam in de 77ste minuut na nog een eigen doelpunt van Marco Tol van RKC Waalwijk.

Met nog nog acht minuten te spelen voerde Zakaria Bakkali de score verder op voor RKC Waalwijk, met een assist van Shawn Adewoye.

Vier minuten later passeerde Iliass Bel Hassani de doelman, op aangeven van Vurnon Anita, en bouwde RKC Waalwijk de voorsprong uit naar 4-1.

Drie minuten later voerde RKC Waalwijk de score verder op naar 5-1 toen Kramer nog een keer de doelman passeerde, met een assist van Anita.

Cambuur heeft nu vier wedstrijden achter elkaar verloren.

In de vijf laatste wedstrijden heeft RKC Waalwijk twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Cambuur één overwinning en vier nederlagen heeft.

Dit betekent dat RKC Waalwijk op de zevende plaats staat met 9 punten en dat Cambuur de nummer 16 is met 4 punten.

In de volgende wedstrijd speelt RKC Waalwijk op zondag 2 oktober om 16.45 uur, in een thuiswedstrijd, tegen Sparta Rotterdam. Cambuur speelt zaterdag 1 oktober om 16.30 uur thuis tegen PSV.