Eredivisie op Rapport: Ajax faalt, Gakpo doet het in topper

Reacties

In de rubriek Eredivisie op Rapport brengen we na elke speelronde alle beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters. Deze keer speelronde 7 van het seizoen 2022/23, oftewel het weekend dat in het teken stond van Super Sunday.

Eredivisie op Rapport: Ajax faalt, Gakpo doet het in topper
© Pro Shots

PSV kwam als grote winnaar uit het laatste weekend voor de interlandperiode. Cody Gakpo kreeg de voorbije maanden geregeld het verwijt zich alleen in kleine wedstrijden te laten zien, nu nam hij PSV op sleeptouw. Uitgerekend in de eerste wedstrijd sinds het vertrek van technisch directeur John de Jong, die hem in Eindhoven hield, was hij tegen Feyenoord goed voor een goal en drie assists. Zo was hij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de 4-3 zege in de eerste topper van zondag.

Een paar uur later was het in Alkmaar de beurt aan AZ en Ajax. Hoewel de Amsterdammers nog aardig begonnen, bezorgde de ploeg van Pascal Jansen de landskampioen het eerste puntenverlies van dit seizoen. Met tal van uitblinkers bij de thuisploeg werd Ajax uiteindelijk met 2-1 verslagen. Bij de Amsterdammers was het rapport zéér pover te noemen.

Dat laatste gold allerminst voor RKC Waalwijk. Daar regende het hoge cijfers na de 5-1 zege op SC Cambuur, dat in Waalwijk met negen man en zonder de eveneens weggestuurde trainer Henk de Jong eindigde.

Bekijk in onderstaand overzicht alle beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.