Cambuur akkoord met schikkingsvoorstellen na historisch duel in Waalwijk

Reacties

SC Cambuur is maandag akkoord gegaan met de schikkingsvoorstellen voor Mees Hoedemakers, Alex Bangura en Henk de Jong. Het drietal mist door hun rode kaarten tegen RKC Waalwijk de thuiswedstrijd tegen PSV.

Cambuur akkoord met schikkingsvoorstellen na historisch duel in Waalwijk
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
5 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

Hoedemakers kreeg zaterdag tegen RKC al na acht minuten een rode kaart en is daarmee de speler met de snelste rode kaart ooit voor Cambuur in de Eredivisie. De middenvelder ontving een directe rode kaart omdat hij met gestrekt been doorging op Julian Lobete. Hoedemakers kreeg net als teamgenoot Bangura een voorstel van twee wedstrijden (plus één voorwaardelijk).

Ook Bangura moest nog voor de rust met rood van het veld vanwege een zware overtreding met gestrekt been. De verdediger ging zijn boekje te buiten bij een duel met Julian Lelieveld. Hoedemakers en Bangura missen behalve de thuiswedstrijd tegen PSV ook de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

De Jong moet alleen tegen PSV vanaf de tribune toekijken. De Cambuur-coach werd door arbiter Sander van der Eijk weggestuurd na kritiek op de leiding vanwege een toegekende penalty aan RKC. De Jong is voor één wedstrijd (plus één voorwaardelijk) geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.