RKC meet zich statistisch met Nederlandse top, Bakkali vindt plezier terug

Reacties

RKC Waalwijk heeft de zaken na zeven speelronden goed voor elkaar. De Brabanders boekten zaterdag een ruime zege op SC Cambuur en staan in het linkerrijtje. Bovendien kan RKC twee interessante statistieken overleggen.

RKC meet zich statistisch met Nederlandse top, Bakkali vindt plezier terug
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
5 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

Het team van Joseph Oosting is na PSV (24), Ajax (21) en Feyenoord (17) de meest scorende club in de Eredivisie, met vijftien treffers. Daarnaast had RKC zaterdag tegen Cambuur liefst 79,3 procent balbezit. Alleen Ajax en AZ hadden sinds het seizoen 2010/11 meer balbezit in een Eredivisiewedstrijd dan RKC zaterdag: 83,6 procent om 83 procent.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Oosting toonde zich na afloop tevreden over de overwinning en heeft, ondanks dat de 2-1 pas na 77 minuten viel, nooit getwijfeld aan een goed resultaat: 'We hielden constant druk. Het was wachten op het juiste moment. Ik heb hem dus niet geknepen', aldus de coach voor de camera van ESPN. Dat Henk de Jong zich beklaagde over de aan RKC toegekende strafschop, valt volgens Oosting wel te begrijpen: 'De bal kwam van heel dichtbij. Ik kan me honderd procent voorstellen hoe Henk zich voelt.'

Spits Michiel Kramer heeft zich voorgenomen weinig meer over scheidsrechters te zeggen. Over het optreden van arbiter Sander van der Eijk reageerde Kramer daarom met een knipoog: 'Die penalty? Dat had de scheidsrechter goed gezien. Hij was fantastisch vandaag.' De eigen goal van Cambuur hielp RKC over het dode punt heen, volgens Kramer: 'Daarna hebben we gedaan wat we moesten doen. Dat klinkt arrogant, maar zo bedoel ik het niet. Ik ben blij dat we gewonnen hebben.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zakaria Bakkali
RKC liep uiteindelijk uit naar een ruime 5-1 zege. Een van de treffers werd gemaakt door Zakaria Bakkali. Hij wenst niet meer terug te kijken op zijn verleden bij onder meer PSV. 'Ik kijk alleen vooruit. Ja, ik ben een beetje lastig geweest. Als je van voetballen houdt, en je speelt niet of je hebt blessures, dan is dat lastig. Nu speel ik weer met veel plezier', aldus Bakkali bij ESPN.

Oosting is blij dat hij over de buitenspeler kan beschikken: 'Hij kan echt heel goed voetballen. Hij is een heel verlegen en lieve jongen. Hij is leergierig, soms op het nederige af. Maar als hij op het veld staat, dan kan hij iets creëren, met zijn snelle voetjes en het kappen en draaien. Hij moet nog wel wat stappen maken. We hopen hem hier weer op de rit te krijgen. Als dat lukt, kan hij denk ik nog wel een stap maken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.