Negental Cambuur bezwijkt onder druk: RKC haalt stevig uit

Reacties

RKC Waalwijk heeft het negental van SC Cambuur zaterdag dan toch op de knieën gekregen. De bezoekers speelden een helft lang met twee man minder, maar incasseerden pas dertien minuten voor tijd de 2-1. Uiteindelijk liep RKC via Zakaria Bakkali, Iliass Bel Hassani en Michiel Kramer nog verder weg van Cambuur. RKC staat nu in het linkerrijtje van de Eredivisie, terwijl Cambuur de zestiende plaats bezet.

Negental Cambuur bezwijkt onder druk: RKC haalt stevig uit
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
5 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

Cambuur moest al na acht minuten verder met tien man. Mees Hoedemakers werd van het veld gestuurd omdat hij met gestrekt been hard doorging op het scheenbeen van Julen Lobete. Trainer Henk de Jong greep direct in: aanvaller Felix Mambimbi werd geslachtofferd ten faveure van Daniël van Kaam. Ondanks de ondertalsituatie kwam Cambuur even later, in minuut zeventien, op voorsprong: Jamie Jacobs schoot raak na voorbereidend werk van Alex Bangura en Tom Boere.

Jacobs stond ook aan de basis van de tweede treffer. Hij maakte hands na een schot van Pelle Clement, waarna de bal, na ingrijpen van de VAR, op de stip ging. Jacobs kreeg ondertussen geel, coach De Jong werd weggestuurd wegens protesteren en Kramer wist het buitenkansje vanaf elf meter te verzilveren. Met elf tegen tien was RKC steevast de bovenliggende en aanvallende partij. Op slag van rust moest Cambuur bovendien verder met slechts negen man.

© Pro Shots

Bangura raakte Julian Lelieveld bij een onbesuisde actie op het onderbeen; na interventie van de VAR werd er wederom een rode kaart uitgedeeld. In de tweede helft was het, zoals verwacht mocht worden, eenrichtingsverkeer. Toch hadden de Brabanders moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Bel Hassani schoot over en de uitblinkende doelman João Virgínia redde op een schot van Bakkali, maar honderdprocentkansen waren schaars.

De tijd tikte ondertussen weg in het voordeel van Cambuur. Toch ging het nog mis voor de gasten. Marco Tol schatte een voorzet volledig verkeerd in en werkte de bal op curieuze wijze in zijn eigen doel: 2-1. Acht minuten voor tijd gooide Bakkali de wedstrijd in het slot. De linksbuiten chipte de bal op fraaie wijze in de verre hoek; het was zijn eerste Eredivisiedoelpunt sinds augustus 2013. Bel Hassani en Kramer schroefden de score hierna nog verder op in het voordeel van RKC.

RKC Waalwijk Nederland

SC Cambuur Nederland

SC Cambuur Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.