Elftal van de Week: Sparta en FC Twente troeven topclubs af

Reacties

De traditionele topclubs wonnen allemaal tijdens de tiende speelronde van de Eredivisie, maar het zijn Sparta Rotterdam en FC Twente die het Elftal van de Week domineren. Allebei leveren ze drie spelers.

Elftal van de Week: Sparta en FC Twente troeven topclubs af
© Pro Shots

Sparta beet zondag het spits af met een 2-0 overwinning op NEC en staat op bijna een derde van de competitie knap zesde. Op Het Kasteel waren doelman Nick Olij (7,5), verdediger Dirk Abels (7,5) en middenvelder Jonathan de Guzmán (8,0) de uitblinkers bij de ploeg van trainer Maurice Steijn, die gedeeld hofleverancier is met Twente.

Twente staat na de simpele overwinning op FC Groningen op de vijfde plek. De twee backs, Joshua Brenet en Gijs Smal, speelden zondag sterk (7,5) en vormen met Abels de defensie van het Elftal van de Week. Voorin vinden we Ricky van Wolfswinkel (8) terug. De 33-jarige spits scoorde voor het eerst sinds 14 augustus en gaf ook twee assists.

Met Virgil Misidjan (8) deed er nog een speler van Twente een gooi naar een plek in het Elftal van de Week, maar hij moet voorrang verlenen aan Dusan Tadic. De Servische captain van Ajax was tegen Excelsior (7-1) met een goal en een assist de uitblinker (8) en houdt de Amsterdamse eer hoog in het elftal met Eredivisie-uitblinkers.

Brian Brobbey (8) moest het in de spits bijvoorbeeld afleggen tegen Van Wolfswinkel en Guus Til, die als gelegenheidsspits een 8,5 kreeg voor zijn optreden tegen FC Utrecht (6-1). Dat is ook het cijfer van Xavi Simons. Feyenoord-uitblinker Sebastian Szymanski (8) en Vitesse-middenvelder Kacper Kozlowski (8) maken het elftal compleet.

elftal van de week - speelronde 10

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.