FC Twente - FC Groningen

Twente heeft de thuiswedstrijd tegen Groningen zondag gewonnen. Het duel in de Eredivisie eindigde in 3-0.

De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Virgil Misidjan zich gelden toen hij scoorde, op aangeven van Ricky van Wolfswinkel, en Twente op voorsprong bracht.

Joshua Brenet bouwde in de 55ste minuut de marge uit voor Twente.

Twente vergrootte de voorsprong verder, toen Van Wolfswinkel scoorde in de 84ste minuut. Dit bracht de uiteindelijke score op 3-0.

Groningen heeft nu vier wedstrijden op rij verloren.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Twente twee overwinningen behaald, één keer gelijk gespeeld en twee keer verloren, terwijl Groningen één overwinning en vier nederlagen heeft.

Twente staat nu op de vijfde plek met 19 punten, terwijl Groningen op de zestiende plek staat met 8 punten.

Cambuur is de volgende tegenstander voor Twente in de uitwedstrijd. Groningen speelt een thuiswedstrijd tegen PSV in het Euroborg. Beide wedstrijden worden op zondag 23 oktober om 14.30 uur gespeeld.