AZ - FC Twente

1 - 1
Expected goals0.8 - 0.6

Thuisploeg AZ en Twente hebben zondag beiden één punt overgehouden aan de wedstrijd in de Eredivisie: 1-1.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 54ste minuut tot Jens Odgaard scoorde en zo AZ op voorsprong bracht.

Met nog negen minuten te spelen maakte Manfred Ugalde gelijk voor Twente, met een assist van Joshua Brenet. Dit bracht de uiteindelijke score op 1-1.

Het resultaat betekent dat AZ na zes wedstrijden ongeslagen blijft dit seizoen.

AZ heeft in de vijf laatste wedstrijden drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl Twente drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was het tweede gelijkspel van AZ dit seizoen.

AZ staat na deze wedstrijd met 14 punten op de vierde positie, terwijl Twente de nummer 5 is met 13 punten.

AZ neemt het in de volgende wedstrijd thuis op tegen Ajax, op zondag 18 september om 16.45 uur in het AFAS Stadion. Op dezelfde dag speelt Twente om 14.30 uur uit tegen Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion.