FC Twente sleurt AZ mee in achtbaanvoetbal
PRO

In de eerste helft tussen AZ en FC Twente werd het balverliesrecord van dit Eredivisie-seizoen verbroken. Dat was een overwinning voor Twente, dat AZ meesleurde in zijn favoriete speelstijl: 1-1.

In Alkmaar waren 42 minuten gespeeld toen Lars Unnerstall aanlegde voor een doeltrap. Voor de vorm gingen Mees Hilgers en Davy Pröpper nog even in de eigen zestien staan om een korte opbouw te suggereren. Tot de armgebaren van Unnerstall volgden. De Duitse doelman ging weer lang naar voren knallen. Na het uitvechten van wat fysieke duels over en weer bereikte Václav Cerny een halve minuut later wat FC Twente wenste: balbezit op de helft van AZ. Pas toen werden de centrale verdedigers in het spel betrokken en begon Twente over de grond te combineren.