FC Groningen - RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft vrijdag een 2-3 overwinning geboekt in de uitwedstrijd tegen Groningen in de Eredivisie.

Groningen kreeg 1 speler uit het veld gestuurd en eindigde de wedstrijd met 10 spelers.

De thuisploeg startte goed en nam na 14 minuten de leiding na een doelpunt van Ricardo Pepi.

Na een overtreding in de 36ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Radinio Balker van Groningen met rood van het veld.

Dario Van den Buijs bracht in de 38ste minuut RKC Waalwijk op gelijke hoogte. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Biereth RKC Waalwijk een voorsprong met een assist van Julian Lelieveld.

In de 76ste minuut deed Pepi de tegenstander nogmaals pijn met een assist van Florian Krüger, en maakte gelijk voor Groningen.

Vier minuten later nam RKC Waalwijk een voorsprong toen Biereth nog een keer de doelman passeerde, op aangeven van Iliass Bel Hassani.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Groningen één overwinning behaald en vier keer verloren, terwijl RKC Waalwijk drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de derde nederlaag met één doelpunt verschil van Groningen dit seizoen.

Groningen staat na deze wedstrijd op de twaalfde plek met 8 punten, terwijl RKC Waalwijk op de zesde plek staat met 13 punten.

De volgende speeldag speelt Groningen op zondag 16 oktober om 14.30 uur in een uitwedstrijd tegen Twente. RKC Waalwijk ontvangt zaterdag 15 oktober om 18.45 uur Fortuna Sittard.