FC Groningen - AZ

AZ is dankzij een 1-4 uitzege op Groningen de nieuwe koploper geworden in de Eredivisie. Na acht wedstrijden heeft de ploeg één punt voorsprong op Ajax, dat nog wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Groningen staat op de twaalfde plaats in de competitie.

Dani de Wit opende na slechts drie minuten de score voor het bezoekende team scoorde.

Jesper Karlsson bracht in de 19de minuut AZ op 2-0, op aangeven van Tijjani Reijnders.

In de 42ste minuut verkleinde Ricardo Pepi met een assist van Neraysho Kasanwirjo, de marge voor Groningen. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Milos Kerkez en bouwde de voorsprong uit met een assist van Reijnders.

Met nog vijf minuten te spelen voerde Mayckel Lahdo de score verder op voor AZ, met een assist van Peer Koopmeiners. Dit bracht de uiteindelijke score op 1-4.

Dat betekent dat AZ punten heeft behaald voor de achtste wedstrijd op rij en nog niet verloren heeft dit seizoen.

Groningen heeft in de vijf laatste wedstrijden één overwinning behaald, één keer gelijk gespeeld en drie keer verloren, terwijl AZ drie overwinningen en twee keer gelijk gespeeld heeft.

De volgende speeldag speelt Groningen op vrijdag 7 oktober om 20.00 uur in een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. AZ ontvangt zondag 9 oktober om 14.30 uur Utrecht.