AZ heeft Karlsson eindelijk terug: 'Hij heeft zich de blubber gewerkt'

Reacties

AZ hervat de Eredivisie zaterdagavond met een uitwedstrijd bij FC Groningen. Op de persconferentie in aanloop naar dat duel in het noorden blikte AZ-trainer Pascal Jansen vrijdag vast vooruit. Belangrijkste nieuws: sterspeler Jesper Karlsson is er weer bij.

AZ heeft Karlsson eindelijk terug: 'Hij heeft zich de blubber gewerkt'
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
1 - 4
AZ
AZ

Jansen vertelde over het herstel van de Zweed: 'Jesper heeft een goede week achter de rug. Hij heeft volop met de groep kunnen meetrainen. Het is net alsof we er een nieuwe speler bij hebben. Hij is hartstikke hongerig. Hij heeft zich de afgelopen maanden helemaal de blubber gewerkt, en geniet er duidelijk van dat hij er weer bij kan zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Karlsson maakte afgelopen zomer kenbaar open te staan voor een transfer, maar AZ hield hem ondanks belangstelling van Celta de Vigo en Bournemouth binnenboord. Jansen zei daar het volgende over: 'Daarover hebben we met elkaar gesproken, zonder kiekeboe te spelen. Dan moet je allebei eerlijk zeggen wat je denkt, en ik heb geprobeerd hem hierin te coachen en te steunen. Toen de transfermarkt sloot, ging dit boek dicht en hebben we ons gefocust op de dingen die je wél kunt beïnvloeden, en op zijn revalidatie.'

Martins Indi

AZ mist in Groningen de langdurig geblesseerde Vangelis Pavlidis, Hakon Evjen, Bruno Martins Indi. Laatstgenoemde zal nauw bij de groep betrokken blijven. Hij werd dinsdag geopereerd aan zijn spierblessure en mist de rest van de eerste seizoenshelft. 'Bruno is heel belangrijk voor deze groep, op maar ook buiten het veld. Waar hij aanwezig kan zijn, zal hij zijn verantwoordelijk pakken. In het coachen, in het bijbrengen van de fijne kneepjes. Bijvoorbeeld bij Maxim Dekker, die op dezelfde positie speelt, maar ook binnen de rest van de groep', sprak de trainer.

Ook de Belgische huurling Zinho Vanheusden is kandidaat voor de plek van Martins Indi. 'Zinho komt ook steeds dichterbij. Hij zou ook links in het centrum kunnen spelen: hij is tweebenig en zeer comfortabel aan de bal', besloot Jansen.

AZ beleeft een goede start van het Eredivisie-seizoen. Na de 2-1 zege op Ajax voor de interlandonderbreking staat de ploeg van Jansen op één punt achterstand van de beide koplopers, Ajax en PSV. Ook Europees vergaat het de Alkmaarders goed: AZ won zijn eerste twee poulewedstrijden in de Conference League.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.