FC Twente - Vitesse

3 - 0
Expected goals1.5 - 0.6

Twente heeft zaterdag in de Eredivisie een goede zaak gedaan door het thuisduel tegen Vitesse te winnen met 3-0. De thuisploeg leidde bij rust met 1-0. Twente nam de leiding in de 37ste minuut via Joshua Brenet, met een assist van Václav Cerny. Virgil Misidjan vergrootte de marge in de 74ste minuut met een assist van Mathias Kjølø. Twente vond het doel nog een keer, deze keer via Gijs Smal in de 93ste minuut. In de vijf laatste wedstrijden heeft Twente drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Vitesse één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Op dit moment heeft Twente 16 punten en staat op de vijfde plaats, terwijl Vitesse met 5 punten op de vijftiende positie staat. Op zondag 9 oktober speelt Twente om 14.30 uur uit tegen Feyenoord in het Stadion Feijenoord en neemt Vitesse het thuis op tegen Fortuna Sittard om 20.00 uur in de GelreDome.