Vitesse - SC Heerenveen

Dankzij een hattrick van Van Hooijdonk heeft Heerenveen in de Eredivisie Vitesse verslagen met 4-0. Amin Sarr maakte ook een doelpunt voor de winnaars. Van Hooijdonk opende na slechts vijf minuten de score voor het bezoekende team scoorde uit een voorzet van Amin Sarr. Direct na de rust vergrootte Sarr de voorsprong van Heerenveen. Van Hooijdonk scoorde nog een keer en voerde de voorsprong op in de 72ste minuut met een assist van Sarr. Heerenveen vond het net wederom, via Van Hooijdonk in de 77ste minuut, dat bracht de uiteindelijke score op 0-4. Zo werd de hattrick voltooid. Het resultaat betekent dat Heerenveen haar schone lei heeft behouden in drie opeenvolgende wedstrijden. Vitesse heeft na de eerste drie wedstrijden nog geen punten. Heerenveen doet het beter met vijf punten. Vitesse speelt op zaterdag 27 augustus om 18.45 uur in de GelreDome thuis tegen RKC Waalwijk. Op dezelfde dag speelt Heerenveen om 21.00 uur thuis tegen Fortuna Sittard in het Abe Lenstra Stadion.