Vitesse - Feyenoord

Feyenoord heeft zondag vijf keer gescoord in de uitwedstrijd tegen Vitesse in de Eredivisie. Het duel eindigde in 2-5.

Er werd een vroege voorsprong genomen door de thuisploeg na een doelpunt van Million Manhoef na 19 minuten, op aangeven van Maximilian Wittek.

Patrik Wålemark maakte gelijk na meer dan een half uur, met een assist van Sebastian Szymanski.

Pereira da Silva bracht in de 41ste minuut Feyenoord een voorsprong, op aangeven van Szymanski.

Met nog bijna een half uur te gaan maakte Nikolai Frederiksen gelijk voor Vitesse met een assist van Manhoef.

Met nog bijna een half uur te gaan bracht Javairô Dilrosun Feyenoord een voorsprong met een assist van Quinten Timber.

Vijf minuten later bouwde Feyenoord de voorsprong uit toen Pereira da Silva nog een keer de doelman passeerde.

Lutsharel Geertruida passeerde drie minuten later de doelman, op aangeven van Jens Toornstra, en bouwde de voorsprong uit naar 5-2 voor Feyenoord, dat bracht de uiteindelijke score op 2-5.

De volgende speeldag speelt Vitesse op vrijdag 12 augustus om 20.00 uur in een uitwedstrijd tegen Excelsior. Feyenoord ontvangt zaterdag 13 augustus om 21.00 uur Heerenveen.