Grote zorgen bij Vitesse: 'Het gaat steeds minder'

Reacties

Vitesse kwam vorig seizoen verdienstelijk de groepsfase van de Conference League door en haalde zelfs bijna de kwartfinale van het toernooi, maar vindt zichzelf aan het begin van het nieuwe seizoen helemaal onderaan de Eredivisie terug. Het is alarmfase 1 in Arnhem, weet trainer Thomas Letsch.

Grote zorgen bij Vitesse: 'Het gaat steeds minder'
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
0 - 4
sc Heerenveen
sc Heerenveen

De cijfers zeggen alles. Drie gespeeld, nul punten, twaalf tegentreffers. 'Feyenoord was onze minst slechte wedstrijd, daarna Excelsior en dit was de slechtste', somt Letsch op na de wedstrijd. 'Het gaat dus steeds minder en dat baart zorgen. We moeten dit stoppen.'

Letsch ziet zijn spelers tekortkomen. 'Het gaat niet over mentaliteit of inzet, maar over kwaliteit. Nul punten en twaalf goals tegen, dan moet je in de spiegel kijken. En ik moet dat als eerste doen, want ik ben kritisch op mezelf. Ik ga geen schuldigen aanwijzen, we moeten hier met elkaar uitkomen. Er zijn nog twaalf dagen te gaan tot de transferdeadline, ik heb er vertrouwen in dat we nog wat kunnen doen', hint de Duitse coach op versterkingen.

Dat vertrouwen sprak Letsch ook uit na de wedstrijd, toen hij samen met middenvelder Matús Bero en directeuren Benjamin Schmedes en Pascal van Wijk uitleg gaf aan fans bij de ingang van het stadion. De ruime nederlaag in eigen huis kwam hard aan, ook bij de supporters.

Doelman Kjell Scherpen beleefde een rampzalig debuut. 'Het lijkt me duidelijk dat ik zo'n debuut niet wilde. Ik ben ervan overtuigd dat er kwaliteit in ons elftal zit, maar dat heb ik niet teruggezien vandaag. We hadden een vreselijke start met een snelle tegengoal, het tweede doelpunt reken ik mezelf aan. We moeten bij elkaar blijven nu, elkaar helpen en werken aan verbeteringen. Het klinkt simpel, maar we hebben vertrouwen nodig.'

Vitesse krijgt volgende week in opnieuw een thuiswedstrijd de kans om de negatieve tendens te doorbreken. RKC Waalwijk is de volgende tegenstander in GelreDome.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
FC Volendam
34
10
6
18
42-71
-29
36
15
Excelsior
34
9
5
20
32-71
-39
32
16
FC Emmen
34
6
10
18
33-65
-32
28
17
SC Cambuur
34
5
4
25
26-69
-43
19
18
FC Groningen
34
4
6
24
31-75
-44
18
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.