FIFA kan de KNVB-fout voor transferdeadline niet repareren

Reacties

Het is de KNVB niet gelukt om de Nederlandse transferwindow met een dag te verlengen. De FIFA heeft het verzoek afgewezen.

FIFA kan de KNVB-fout voor transferdeadline niet repareren

Na vragen van VI kwam de bond er vorige week achter dat de transfermarkt in topcompetities als die van Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland niet op 31 augustus maar op 1 september sluit. Aan de FIFA werd gevraagd of die van Nederland dan ook op deze dag kon eindigen, maar de wereldvoetbalbond heeft dit verzoek niet kunnen inwilligen.

'Zoals eerder al gecommuniceerd was de kans niet groot dat het verzoek zou worden gehonoreerd, omdat de reglementen van de FIFA voorschrijven dat er geen wijzigingen meer kunnen plaatsvinden wanneer de transferwindow loopt', heeft de KNVB maandag laten weten. 'Andere bonden hebben een soortgelijk verzoek als de KNVB gedaan en zij hebben ook allemaal een afwijzing gekregen.'

Dat de markt elders langer open is, kan nadelige effecten hebben voor Nederlandse clubs. Omdat verkopen wel mag, zouden clubs uit grote competities op 1 september nog spelers kunnen weghalen uit Nederland. Clubs hier zouden voor hen geen vervangers kunnen aantrekken. Ze kunnen een bod altijd afwijzen, maar in sommige contracten zijn verkoopclausules opgenomen waardoor ze geen keuze hebben. Ook kan er ook zo'n hoog bod binnenkomen dat ze dat om economische redenen niet kunnen weigeren. Vorige week spraken enkele clubdirecteuren al van een onwenselijke situatie. 'Ik hoop dat dit nog gerepareerd kan worden', zei algemeen directeur Marcel Brands van PSV toen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.