SC Heerenveen - FC Twente

Heerenveen heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Twente met 2-1 gewonnen. Twente slaagde er in de tweede helft niet in om terug te vechten en kwam niet tot scoren, waardoor Heerenveen het duel in de Eredivisie won. Virgil Misidjan opende na slechts twee minuten de score voor het bezoekende team scoorde. Milan van Ewijk maakte gelijk na bijna een half uur, met een assist van Amin Sarr. Pawel Bochniewicz bracht in de 36ste minuut Heerenveen een voorsprong, op aangeven van Anas Tahiri. Heerenveen draaide daarmee de rollen om. De teams waren niet in staat om te scoren in de tweede heflt en de wedstrijd eindigde met een 2-1 overwinning voor Heerenveen. Heerenveen heeft in de vijf laatste wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Twente twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de tweede overwinning met één doelpunt verschil van Heerenveen dit seizoen. De nederlaag was ook voor Twente de tweede nederlaag met één doelpunt verschil. Op dit moment heeft Heerenveen 12 punten en staat op de zesde plaats, terwijl Twente met 13 punten op de vijfde positie staat. In de volgende wedstrijd speelt Heerenveen op zondag 2 oktober om 20.00 uur in een uitwedstrijd tegen FC Emmen. Twente ontvangt zaterdag 1 oktober om 21.00 uur Vitesse.