Dubbele hoofdrol Van Ewijk bij moeizame overwinning Heerenveen op Twente

Ondanks een hele vroege achterstand en een Twents overwicht, is SC Heerenveen erin geslaagd FC Twente te kloppen en tot op één punt te naderen. Voor rechtsback Milan van Ewijk was een dubbele hoofdrol weggelegd in de 2-1 overwinning.

sc Heerenveen
2 - 1
FC Twente
FC Twente

De wedstrijd was nog geen twee minuten oud of de brilstand was al van het scorebord. Virgil Misidjan profiteerde van geklungel van Milan van Ewijk en deponeerde de bal op artistieke wijze in de verre hoek achter Oranje-klant Andries Noppert.

De verre hoek was ook de eindbestemming van het goedmakertje van diezelfde Van Ewijk. De rechtsback werd uitstekend weggestuurd door Amin Sarr en verschalkte een weifelende Lars Unnerstall met een laag schot.

Tien minuten voor rust draaide Pawel Bochniewicz de rollen volledig om. De Poolse centrumverdediger kopte raak uit een voorzet van Anas Tahiri en bracht zo Heerenveen ondanks een sterker Twente aan de leiding.

Sarr had Heerenveen op een veel comfortabele 3-1 voorsprong kunnen zetten toen hij achter een zelf versierde strafschop ging staan. Een fijne save van Unnerstall hield de spanning echter hoog. Zo hield het Friese publiek de adem in toen Ricky van Wolfswinkel namens de nummer vijf van de Eredivisie een kwartier voor tijd de lat trof.

Het Abe Lenstra Stadion kon echter opgelucht ademhalen toen na zeven minuten blessuretijd voor het laatst werd gefloten. Na de eerdere 0-0 tegen NEC, de 2-1 tegen Fortuna en de 0-0 tegen Sparta heeft geen enkele ploeg nog weten te winnen in het Abe Lenstra Stadion in het tijdperk-Kees van Wonderen. Voor FC Twente is het de tweede (uit)nederlaag van het seizoen. Eerder gingen de Tukkers verrassend onderuit bij FC Volendam (1-0).