SC Heerenveen - Fortuna Sittard

Heerenveen heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard gewonnen. Heerenveen nam in de eerste helft een voorsprong van 2-0 en gaf die na rust niet meer uit handen. De uitploeg kwam niet verder dan een enkel doelpunt: 2-1.

De score werd in de 22ste minuut geopend door Heerenveen na een doelpunt van Sydney van Hooijdonk.

Milan van Ewijk bracht in de 44ste minuut Heerenveen op 2-0.

Met nog zes minuten op de klok verkleinde Burak Yilmaz de achterstand voor Fortuna Sittard. Maar Fortuna Sittard was niet bij machte vaker te scoren. Dit bracht de uiteindelijke score op 2-1.

Fortuna Sittard heeft nu vier wedstrijden op rij verloren.

De nederlaag was voor Fortuna Sittard de tweede nederlaag met één doelpunt verschil.

Fortuna Sittard is het seizoen slecht gestart en behaalde geen punten in de eerste vier wedstrijden. Heerenveen heeft daarentegen acht punten.

In de volgende wedstrijd neemt Heerenveen het thuis op tegen NEC op zondag 4 september om 14.30 uur. Fortuna Sittard neemt het vrijdag 2 september om 20.00 uur thuis op tegen Utrecht.