FC Utrecht - Vitesse

1 - 0
Expected goals0.9 - 0.5

In de tweede helft scoort Dost het enige doelpunt in het duel van Utrecht in de Eredivisie, het team verslaat Vitesse met 1-0 in de thuiswedstrijd. Het duurde een tijdje voordat het scoren begon. Utrecht nam een 1–0 voorsprong met 6 minuten over toen Bas Dost scoorde. Utrecht heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Vitesse één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de tweede overwinning met één doelpunt verschil van Utrecht dit seizoen. Utrecht staat op de achtste positie met 8 punten. Vitesse staat op de veertiende positie met 4 punten. In de volgende wedstrijd speelt Utrecht op vrijdag 16 september om 20.00 uur, in een thuiswedstrijd, tegen NEC. Vitesse speelt zaterdag 17 september om 18.45 uur thuis tegen FC Volendam.