Fortuna Sittard - FC Utrecht

Douvikas heeft een hattrick gemaakt tegen Fortuna Sittard en won met 4-3 in de uitwedstrijd in de Eredivisie. Bas Dost maakte ook een doelpunt voor de winnaars, terwijl Guth, Noslin en Yilmaz de doelpunten voor Fortuna Sittard scoorden.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 64ste minuut tot Bas Dost scoorde, op aangeven van Moussa Sylla, en zo Utrecht op voorsprong bracht.

Rodrigo Guth maakte in de 67ste minuut gelijk voor Fortuna Sittard.

Douvikas passeerde drie minuten later de doelman en nam een voorsprong voor Utrecht.

Zeven minuten later bouwde Utrecht de voorsprong uit toen Douvikas nog een keer de doelman passeerde, met een assist van Sean Klaiber.

Vijf minuten later passeerde Burak Yilmaz de doelman en verkleinde Fortuna Sittard de marge naar 3-2.

Vier minuten later voerde Utrecht de voorsprong op en was voor Douvikas de hattrick een feit.

Het doelpunt dat de marge verkleinde naar 4-3 voor Fortuna Sittard werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Tijjani Noslin, met een assist van Deroy D'Encarnação Duarte.

Fortuna Sittard heeft nu vijf wedstrijden achter elkaar verloren.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Fortuna Sittard en vijf keer verloren, terwijl Utrecht één overwinning, twee keer gelijk gespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was de derde nederlaag met één doelpunt verschil van Fortuna Sittard dit seizoen.

Fortuna Sittard heeft 0 punten en staat op de achttiende plek, terwijl Utrecht met 5 punten de negende plek inneemt.

De volgende speeldag speelt Fortuna Sittard uit tegen NEC, op zaterdag 10 september om 16.30 uur. Utrecht speelt zondag 11 september om 12.15 uur thuis tegen Vitesse.