Douvikas bezorgt FC Utrecht eerste zege op tumultueuze avond in Sittard

Reacties

FC Utrecht heeft vrijdag de eerste zege van het Eredivisie-seizoen geboekt. In een wedstrijd die werd ontsierd door vuurwerk en werd stilgelegd door bierglazen op het veld was het de ploeg van trainer Henk Fraser die ten koste van het ploeterende Fortuna Sittard met drie punten naar huis ging.

Douvikas bezorgt FC Utrecht eerste zege op tumultueuze avond in Sittard
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
3 - 4
FC Utrecht
FC Utrecht

Fortuna en Utrecht kenden allebei niet bepaald een goede start van het seizoen. De Limburgers verloren vier keer op rij en dat kostte trainer Sjors Ultee al na drie duels de kop. Tegen Utrecht zat er nog altijd geen nieuwe trainer op de bank. De tegenstander uit de Domstad speelde gelijk tegen RKC Waalwijk en SC Cambuur en verloor daarna van FC Emmen en Ajax. Beide clubs waren vrijdag dus op jacht naar de eerste overwinning.

Een van de grootste kansen van de wedstrijd viel na ruim een half uur te noteren. Othmane Boussaid deed een poging om de bal te volleren in de drukte van het zestienmetergebied. Keeper Ivan Pandur hield daarvoor een inzet tegen, maar moest bij de poging van Boussaid gered worden door George Cox. De verdediger haalde de bal van de lijn. Op tijd, want de bal was zeker nog niet volledig over de doellijn geweest.

Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd echt los. Helaas ook buiten het veld, want de meegereisde supporters van FC Utrecht misdroegen zich. Een deel van de aanhang gooide vuurwerk op het veld, dat vlak bij warmlopende spelers van de eigen club ontplofte. Vorige week ging het in de Galgenwaard al mis met fans van Utrecht in de wedstrijd tegen Ajax. Het Utrechtse publiek kon kort daarna wel juichen, want Bas Dost opende de score. Jens Toornstra bereikte Moussa Sylla met een prachtige dieptepass en via hem werd Dost in de gelegenheid gesteld om de score te openen.

Heel lang kon Utrecht niet genieten van de voorsprong, want Fortuna kwam binnen enkele minuten langszij. Mats Seuntjens legde aan voor een hoekschop en legde de bal panklaar op het hoofd van verdediger Rodrigo Guth, die overtuigend raak kopte. Door een wel erg goedkope strafschop die scheidsrechter Allard Lindhout daarna gaf, stond Utrecht binnen de kortste keren alweer op voorsprong. Mickaël Tirpan beging volgens de arbiter een overtreding op Boussaid, waarna de ingevallen Tasos Douvikas raak schoot.

Uit frustratie van de gegeven penalty ging het daarna mis bij de aanhang van Fortuna. Waar die van Utrecht vuurwerk op het veld gooide, smeten de Limburgse fans bekers bier op het veld. Lindhout was het daardoor zat en besloot de spelers naar de catacomben te begeleiden. Dit stuitte op veel weerstand vanuit spelers en staf van Fortuna.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na een korte onderbreking werd er weer verder gevoetbald. Utrecht had vervolgens niet veel tijd nodig om Fortuna de volgende dreun te geven. Douvikas werd diep gestuurd en was Guth te slim af. De Griek draaide zich knap weg bij de verdediger van Fortuna en liet Pandur kansloos met een schot: 1-3. Zo leek Utrecht een eenvoudige slotfase tegemoet te gaan, ware het niet dat Fortuna binnen mum van tijd een strafschop kreeg na een overtreding van Toornstra op Arianit Ferati. Burak Yilmaz maakte er vanaf elf meter 2-3 van en bracht zo de spanning terug.

Fortuna hield zo hoop op een goed resultaat op een knotsgekke avond in Sittard. Douvikas was echter weer de man die de Limburgers in de weg zat. De spits die na ruim een uur Daishawn Redan had vervangen, zorgde zes minuten voor de 2-4 en dus zijn hattrick. Toornstra slingerde de bal voor en Dost gaf een tikje, waarna Douvikas de bal aannam en snoeihard raak volleerde. Door de vierde goal van de Griek ging in de extra tijd een streep vanwege buitenspel. Tijjani Noslin maakte daarna nog wel de 3-4 namens Fortuna, maar het was te laat voor de gelijkmaker in een wedstrijd waar nog even over zal worden nagepraat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Fortuna Sittard Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
9
RKC Waalwijk
34
11
8
15
50-64
-14
41
10
Vitesse
34
10
10
14
45-50
-5
40
11
Go Ahead Eagles
34
10
10
14
46-56
-10
40
12
N.E.C.
34
8
15
11
42-45
-3
39
13
Fortuna Sittard
34
10
6
18
39-62
-23
36
14
FC Volendam
34
10
6
18
42-71
-29
36
15
Excelsior
34
9
5
20
32-71
-39
32
16
FC Emmen
34
6
10
18
33-65
-32
28
17
SC Cambuur
34
5
4
25
26-69
-43
19
18
FC Groningen
34
4
6
24
31-75
-44
18
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.