FC Utrecht straft vuurwerkgooiers en schaamt zich voor opsomming

Reacties

FC Utrecht heeft de personen die voor onrust zorgden tijdens FC Utrecht – Ajax (0-2) en Fortuna Sittard – FC Utrecht (3-4) opgespoord en aangemeld voor een stadionverbod. Dit meldt de club via de officiële kanalen.

FC Utrecht straft vuurwerkgooiers en schaamt zich voor opsomming
© Pro Shots

Tweemaal op rij werd een wedstrijd van FC Utrecht verstierd door een klein groepje. De wedstrijd tegen Ajax werd stilgelegd nadat een vuurwerkbom richting Ajax-keeper Remko Pasveer werd gegooid, vanuit het uitvak in Sittard werd zelfs vuurwerk gegooid richting de warmlopende spelers van FC Utrecht.

Rondom de wedstrijd tegen Fortuna Sittard zijn vijf personen in beeld voor het afsteken van vuurwerk en één persoon voor het faciliteren van de vuurwerkactie. Zij krijgen allemaal een stadionverbod als het aan FC Utrecht ligt. Ook een persoon die bier gooide komt wat de club betreft voorlopig niet meer het stadion in.

De thuiswedstrijd tegen Ajax begon nog erg sfeervol, met het juiste soort vuurwerk op het veld.
© Pro Shots
De thuiswedstrijd tegen Ajax begon nog erg sfeervol, met het juiste soort vuurwerk op het veld.

De vuurwerkgooier tijdens FC Utrecht – Ajax is opgepakt door de politie en wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. Vier personen hebben een stadionverbod gekregen van FC Utrecht na discriminerende spreekkoren, dat wordt mogelijk een landelijk stadionverbod. Na een doelpunt van Brian Brobbey waren oerwoudgeluiden te horen vanaf de tribune, de speler zelf reageerde daar onverschillig op.

FC Utrecht heeft in de verklaring bijna 250 woorden nodig om alle strafbare feiten op te noemen. 'Een opsomming waarvoor wij ons enorm schamen', stelt algemeen directeur Thijs van Es. De beleidsbepaler laat weten dat zelfs een speler van de club zich niet welkom of onveilig voelde. 'Een wedstrijd van FC Utrecht, uit en thuis, zou een uitje moeten zijn voor iedereen en een plek waar íedereen zich welkom zou moeten voelen. Dat is het niet geweest afgelopen twee wedstrijden, waarvoor wij onze excuses aanbieden aan eenieder die zich niet welkom of veilig heeft gevoeld, waaronder een van onze spelers. De maat is vol. Er is een grens bereikt en overschreden, we zijn dit gedrag zat. Deze raddraaiers willen en gaan we weren, dit heeft niets met support te maken.'

FC Utrecht hoopt ongetwijfeld dat er snel verbetering zichtbaar is, komende zondag ontvangt de club Vitesse in de zesde speelronde van de Eredivisie. De Domstedelingen boekten tegen Fortuna Sittard de eerste overwinning van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.