Oerwoudgeluiden richting Brobbey in Utrecht: 'Heel verdrietig'

Reacties

Brian Brobbey is zondagmiddag racistisch bejegend tijdens het competitieduel van Ajax met FC Utrecht. Er waren oerwoudgeluiden te horen in het stadion na de 0-2 van de twintigjarige spits van de Amsterdammers.

Oerwoudgeluiden richting Brobbey in Utrecht: 'Heel verdrietig'
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
0 - 2
Ajax
Ajax

Brobbey bezorgde Ajax vlak voor rust een veilige marge van twee doelpunten door raak te knikken uit een scherp aangesneden voorzet van Steven Berghuis. Dat kon een groepje fans van Utrecht niet waarderen. De jeugdinternational, die in januari ook al twee keer scoorde in de Domstad, werd bejegend met apengeluiden, bleek uit opnames van ESPN.

Analyticus Arnold Bruggink had er in de uitzending geen goed woord voor over. 'Ik word hier best wel verdrietig van', zei de voormalig aanvaller van onder meer PSV. 'Ik hoorde net een gedeelte achter de goal zingen: "Schaam je kapot." Ik hoop dat ze dat voor zichzelf zingen. Deze wedstrijd wordt zes weken voorbereid. Het is heel verdrietig.'

Nick Viergever had het incident niet meegekregen. 'Als dat gebeurd is, dan is dat niet goed. Wij staan daar als FC Utrecht niet voor. Dat mag niet gebeuren, zeker niet in de tijd waarin we nu leven. Je moet iedereen respecteren', zei de aanvoerder van Utrecht, die ook zijn afkeuring uitsprak over de vuurwerkbom waardoor het duel kort werd stilgelegd.

De reactie van Alfred Schreuder
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.