Bas Dost heeft weer zijn waarde getoond voor FC Utrecht. Zondagmiddag was hij verantwoordelijk voor de enige treffer in de thuiswedstrijd tegen Vitesse.

FC Utrecht
1 - 0
Vitesse
Vitesse

Zowel FC Utrecht als Vitesse boekte in de vorige speelronde de eerste overwinning van het seizoen en beide teams gingen enthousiast op zoek naar het volgende succes. De Arnhemmers kregen doordeweeks belangrijk nieuws, afgelopen donderdag werd bekend dat de club in Amerikaanse handen kwam.

Het enthousiasme leidde niet tot grote kansen in de eerste helft. De in het zonnetje gezette Mark van der Maarel, die onlangs zijn 350ste wedstrijd voor FC Utrecht speelde, voorkwam na een kwartier met een ingreep dat Bartosz Bialek zijn eerste Eredivisie-goal kon maken.

In de tweede helft leek het doelpunt snel te vallen, want aan beide kanten werden de keepers getest. Kjell Scherpen promoveerde een lage voorzet bijna tot eigen doelpunt, aan de andere kant kwam Vasilis Barkas als winnaar uit de strijd met eerst Melle Meulensteen (schot van afstand) en daarna Million Manhoef (te zacht wippertje over Barkas heen).

De vijfde 0-0 van het Eredivisie-seizoen leek bijgeschreven te worden, maar daar dacht Bas Dost anders over. Het goudhaantje van FC Utrecht profiteerde toen Vitesse de bal niet weg kreeg uit het eigen strafschopgebied, met een lage inzet uit de draai bezorgde hij FC Utrecht de tweede winstpartij van het seizoen.

Voor Dost was het zijn vijfde doelpunt in dienst van FC Utrecht. Tegen RKC Waalwijk maakte hij er twee in het 2-2 gelijkspel, tegen zijn voormalige werkgever FC Emmen was het ook raak en vorige week opende hij de score tegen Fortuna Sittard (3-4 winst). Door de zege zet FC Utrecht een flinke stap richting de subtop, Vitesse blijft hangen rond de degradatiezone.