Vitesse valt in Amerikaanse handen: Common Group nieuwe eigenaar

Reacties

Vitesse valt in Amerikaanse handen. De Common Group, dat ook Leyton Orient en Patro Maasmechelen in de portefeuille heeft, wordt de nieuwe eigenaar van Vitesse. 

Vitesse valt in Amerikaanse handen: Common Group nieuwe eigenaar
© Pro Shots

'Het is een belangrijke dag voor Vitesse en iedereen die de club een warm hart toedraagt', licht algemeen directeur Pascal van Wijk toe. 'Maandenlang hebben we achter de schermen keihard gewerkt om het overnametraject tot het best mogelijke einde te brengen. We zijn ervan overtuigd dat de Common Group de juiste partij is voor Vitesse en presenteren de nieuwe grootaandeelhouder met enthousiasme, trots en vertrouwen.'

De Common Group is een Amerikaanse investeringsmaatschappij, opgericht door Coley Parry. 'Wij geloven in de toekomst van Vitesse en gaan er met de club alles aan doen om de stijgende lijn van de afgelopen jaren door te trekken', aldus de CEO, die benoemt dat zijn partij 'strategische voordelen biedt' voor Vitesse. Als de contracten zijn ondertekend, moet de overname alleen nog worden goedgekeurd door de licentiecommissie van de KNVB.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Financiële garantstelling
Vitesse zocht naar een nieuwe eigenaar sinds Valeri Oyf zich terugtrok in maart. Het vertrek van de Rus had te maken met grote internationale druk die ontstond na de start van de oorlog in Oekraïne. Dat wordt dus de Common Group, dat een financiële garantstelling afgeeft voor een periode tot medio 2027. Dat moet volgens de Arnhemmers ruimschoots voldoende zijn om de jaarlijkse tekorten af te dekken en de beoogde investeringen te financieren.

De KNVB moet zich zoals gezegd nog buigen over de overdracht van de aandelen. De verwachting is dat die processen de nodige tijd zullen vergen, maar dat staat Vitesse naar eigen zeggen niet in de weg om verder te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.