Vitesse bereikt akkoord 'op alle voorwaarden' met nieuwe eigenaar

Reacties

Vitesse heeft een akkoord bereikt met een nieuwe grootaandeelhouder over 'alle contractuele voorwaarden', zo maakt de club bekend via de eigen website. In de eerste week van september volgt naar verwachting concrete informatie over de overname.

Vitesse bereikt akkoord 'op alle voorwaarden' met nieuwe eigenaar
© Pro Shots

Vitesse meldde begin deze maand 'nagenoeg' akkoord te zijn met een overnamepartij over een definitief koopcontract. Inmiddels zouden de plooien dus zijn gladgestreken, al is de nieuwe eigenaar nog niet bekendgemaakt. 'We verwachten in de eerste week van september concreter naar buiten te kunnen treden, waarna het totaalpakket van documenten ter goedkeuring kan worden aangeboden aan de licentiecommissie van de KNVB', zegt algemeen directeur Pascal van Wijk.

De club gaat ervan uit dat het vrijdag gepubliceerde persbericht de laatste 'tussenstand' zal zijn, voordat er witte rook is. In de laatste week van augustus is Vitesse niet alleen bezig met de overname, maar ook met de invulling van de selectie. Donderdag werd Brighton & Hove Albion-huurling Kacper Kozlowski gepresenteerd als nieuwste aanwinst. Volgens Van Wijk geeft de beoogde nieuwe eigenaar al financiële steun voor transfers. 'Gezien de beperkte tijd die nog rest in de transferwindow, gaan we in deze fase met name over tot de huur van spelers.'

Vitesse zoekt naar een nieuwe eigenaar sinds Valeri Oyf zich terugtrok in maart. Het vertrek van de Rus had te maken met grote internationale druk die ontstond na de start van de oorlog in Oekraïne. De afgelopen maanden liet Vitesse de supporters met grote vragen achter, omdat de informatieverstrekking beperkt was. Vitesse kon vanwege de vertrouwelijkheid van het onderhandelingsproces en de daarbij horende geheimhoudingsplicht weinig kwijt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.