Vitesse komt met langverwachte update, maar laat vragen onbeantwoord

Reacties

Vitesse heeft nieuwe informatie verschaft over de overname van de club. Op 28 juni maakten de Arnhemmers melding van een intentieovereenkomst met een overnamepartij, maar daarna bleef het stil. Supporters weten dus niet waar ze aan toe zijn. Op de website van Vitesse probeert algemeen directeur Pascal van Wijk de grootste zorgen weg te nemen, al kan hij niet alle vragen beantwoorden. 

Vitesse komt met langverwachte update, maar laat vragen onbeantwoord
© Pro Shots

De belangrijkste boodschap van Van Wijk is dat de overname in zicht komt. Vitesse is 'nagenoeg akkoord' met een overnamepartij over een definitief koopcontract, geeft hij aan. De naam en achtergrond van de koper wordt nog geheimgehouden. 'Het vergt met name veel juridische arbeid, maar ook op dit vlak zijn we de laatste plooien aan het gladstrijken. We hopen de overeenkomst zo snel mogelijk te kunnen afronden, zodat de licentiecommissie van de KNVB om goedkeuring kan worden gevraagd.'

'Totdat deze stap gezet wordt, kunnen de naam en achtergrond van de overnamekandidaat nog niet wereldkundig worden gemaakt', voegt Van Wijk toe. Vitesse zoekt naar een nieuwe eigenaar sinds Valeri Oyf zich terugtrok in maart. Het vertrek van de Rus had te maken met grote internationale druk die ontstond na de start van de oorlog in Oekraïne. 'We hebben toen twee voorwaarden gesteld voor de voltooiing van de overname: het kunnen waarborgen van de continuïteit en het overeind kunnen houden van de (sportieve) ambities van Vitesse.'

'Dit blijft de insteek, maar de situatie en de duur van het overnametraject hebben uiteraard wel invloed op onze huidige mogelijkheden', vervolgt Van Wijk. Binnen die mogelijkheden verlengden Million Manhoef en Thomas Buitink hun verbintenis in Arnhem en werden vijf aanwinsten binnengehaald: Carlens Arcus, Melle Meulensteen, Ferro, Ryan Flamingo en Mohamed Sankoh. Vitesse is echter bezig aan een teleurstellende voorbereiding, waarin slechts een van de zes wedstrijden in winst werd omgezet. De club beseft dat extra versterkingen nodig zijn.

'Het is geen geheim dat we nog actief aan het zoeken zijn naar versterkingen. Hiertoe zijn ook mogelijkheden, waar we uiteraard op inzetten. Op zeer korte termijn willen we hiervoor bepaalde handtekeningen op papier hebben. Maar ook als we meer lucht krijgen, zullen we creatief en slim moeten blijven handelen', maakt Van Wijk duidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.