Sparta houdt eigen remiserecord in handen door te winnen van NEC

Reacties

Een twijfelachtig record lonkte voor NEC, maar daar stak Sparta Rotterdam zondagmiddag een stokje voor. Toch zal NEC liever dat twijfelachtige record hebben gepakt, want nu bleven de Nijmegenaren met lege handen achter. Uitgerekend Sparta blijft nu recordhouder op het gebied van opeenvolgende remises.

Sparta houdt eigen remiserecord in handen door te winnen van NEC
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
2 - 0
N.E.C.
N.E.C.

NEC had voor de wedstrijd op Het Kasteel liefst zeven keer op rij gelijkgespeeld en kon zondag tegen uitgerekend de recordhouder een Spartaanse reeks uit 1992 evenaren. Het ging echter al vroeg mis tegen Sparta, Dirk Abels werkte in behoorlijk veel vrijheid binnen na een hoekschop die volgens NEC helemaal niet gegeven mocht worden. Vooral Jasper Cillessen beklaagde zich na het doelpunt bij de arbitrage.

Diezelfde Cillessen zag er twintig minuten later niet goed uit bij de 2-0 van Sparta. Jonathan de Guzmán vond de rechterhoek voor zijn eerste Eredivisie-goal in 4.781 dagen, maar zijn inzet leek absoluut niet onhoudbaar (zie video onder). Tien minuten voor tijd liet Cillessen zich wel op positieve manier zien op een inzet van Joshua Kitolano, tussendoor had NEC weinig aanspraak gemaakt op de aansluitingstreffer.

Zo bleef Sparta voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen en mag de club zich in ieder geval voor eventjes de nummer vijf van de Eredivisie noemen. NEC laat na om te stijgen in het rechterrijtje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sparta Rotterdam Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.