Duitse bond wil 'lek' voor zijn en maakt eerste vier EK-gangers bekend

Reacties

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft zondag en maandag vast drie namen onthuld van spelers die voor Die Mannschaft naar het EK in eigen land gaan. Volgens Duitse media wil de DFB voorkomen dat weer voortijdig namen worden gelekt.

Duitse bond wil 'lek' voor zijn en maakt eerste vier EK-gangers bekend
© Pro Shots

Manuel Neuer, Aleksandar Pavlovic (beiden Bayern München), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen) en Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund) kunnen alvast hun koffers gaan pakken voor het EK, waar gastland Duitsland in de groepsfase Schotland, Hongarije en Zwitserland treft.

De uitverkiezing van Tah, kampioen met Leverkusen en finalist in de Europa League en DFB Pokal, werd maandagochtend op social media wereldkundig in samenwerking met een in Duitsland bekende vlogger. De naam van Schlotterbeck werd zondagavond genoemd in het tv-programma Tagesschau van de ARD.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens Duitse media wil de DFB in de komende dagen nog een aantal EK-gangers naar buiten brengen. De bond werd richting de vorige interlandperiode (met oefeninterlands tegen Nederland en Frankrijk) onaangenaam verrast toen Duitse media meldden dat Maximilian Mittelstädt, Deniz Undav, Waldemar Anton, Maximilian Beier, Pavlovic en Jan-Niklas Beste voor het eerst geselecteerd zouden worden.

Dat Tah en Schlotterbeck tot de EK-selectie behoren mag overigens geen verrassing heten. Beide spelers zijn vaste waarden bij Leverkusen en Dortmund. De verdedigers maken nog kans om als Europa League-winnaar (Tah) en Champions League-winnaar (Schlotterbeck) naar het EK te gaan. Pavlovic beleefde dit seizoen zijn doorbraak bij Bayern. In achttien Bundesliga-duels kwam de middenvelder tot twee doelpunten en twee assists.

Komende donderdag wordt de complete Duitse EK-selectie naar buiten gebracht.

Europees Kampioenschap

Stand Groep A Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
0
0
0
0
0-0
0
0
2
Schotland
0
0
0
0
0-0
0
0
3
Hongarije
0
0
0
0
0-0
0
0
4
Zwitserland
0
0
0
0
0-0
0
0
* Actueel tot en met 27 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.